Pozrite si záznam z tlačovej konferencie, na ktorej sme odštartovali prvý ročník kurzu sebaobhajoby pre mladých.

On-line tlačová konferencia prebehla v piatok 18. 2. 2022 o 11.00 pri príležitosti Medzinárodného dňa Aspergerovho syndrómu. Bol na nej predstavený a zahájený pilotný česko-slovenský projekt Kľúče k sebaobhajobe, zameraný na vytvorenie svojbytnej skupiny sebaobhajcov s autizmom a Aspergerovým syndrómom z Čiech a Slovenska.

Záznam z tlačovej konferencie pre verejnosť, zahájenie kurzu Kľúče k sebaobhajobe.

Je to 8 on-line víkendových vzdelávacích kurzov pre vytvorenie česko-slovenskej skupiny sebeobhajcov, ktorí si budú navzájom pomáhať v osvete a obhajobe ľudí na spektre autizmu. Projekt bude mať tri hlavné aktivity, ktoré boli predstavené na Tlačovej konferencií: vzdelávací kurz Kľúče k sebeobhajobe, portál Beznavodu.sk a ATYP Speciál – sborník sebeobhájců. Citáty vybraných účastníkov kurzu nájdete na Facebooku Klíče k sebeobhajobě. Odpovedali na otázku, čo je pre nich sebaobhajoba a prečo chcú byť sebeobhajci. Z veľkej účasti na kurze sa nesmierne tešíme!

Kurz je realizovaný z finančnej podpory programu Erasmus+ Kľúčová akcia 2, Partnerstvo pro spolupráci v oblasti Mládeže. Z 12 projektov predložených českej agentúre Domu zahraniční spolupráce boli vybrané k finančnej podpore len štyri. Medzi nimi aj ten náš Keys to Self-Advocacy / Kľúče pro sebaobhajobe. Vďaka grantu v programe Erasmus+ môžeme zahájiť hlavnú aktivitu projektu, ktorú sme pomenovali Kľúče k sebeobhajobe.

Za realizačný tím předsedkyně Nadačního fondu ATYP Dagmar Edith Holá a za slovenského partnera vedúca A Centra Viera Hincová.

sk_SKSlovenčina